به گزارش یزدفردا: طبق این تحلیل بلافاصله پس از انفجار، موجی از همدردی و همدلی مردم ایران با آسیبدیدگان این حادثه در شبکههای اجتماعی شکل گرفته است. بسیاری از کاربران با انتشار استوریهایی در اینستاگرام، همبستگی خود را نشان دادند و در کمتر از ۲۴ ساعت بیش از ۸۰۰ هزار نفر در کمپین «در کنار مردم دریا همدردیم…» مشارکت کردهاند. هنرمندان و ورزشکاران نیز با انتشار پستها و استوریهایی، با مردم بندرعباس ابراز همدردی کردهاند.
این فضا در توییتر نیز مشهود است؛ کاربران با بهاشتراکگذاری غم و اندوه خود، همدردیشان را نشان دادهاند. در دنیای واقعی نیز این همدردی و همدلی نمود داشته است. دولت یک روز عزای عمومی اعلام کرد و مردم با حضور پرشور در مراکز انتقال خون برای کمک به مصدومان، صفهای طولانی تشکیل دادند. همچنین فستیوال کوچه که با دشواری مجوز برگزاری دریافت کرده بود، به احترام این حادثه تلخ پایان زودهنگام خود را اعلام کرد و در پستی اینستاگرامی نوشت: «کوچه از منتهیالیه شادی رو به نهایت غم سکوت میکنه».
همه چیز حکایت از آن دارد که مردم ایران، با هر نگرش و گرایشی، خود را همدرد مردم بندرعباس و خانوادههای کشتهشدگان و مجروحان این حادثه تلخ میدانند. امری که به چشم آمده و بهطور مثال شروین حاجیپور در رابطه با صف اهدای خون مردم نوشته است «چقد آدم حسابیه این ایرانی جماعت».
برخی نیز با شگفتی راجع به این همدلی و همدردی مردم ایران سخن میگویند؛ گویی این همدردی جمعی تعجبآور است. اما چرا باید بابت آن تعجب کرد؟ شاید به این دلیل که مدتهاست بهخاطر تنشهای اجتماعی و سیاسی، برخی افراد و گروهها در تلاش برای پیشبرد ایدههای خود، گاهی دیگران را نادیده گرفته یا حتی به آنها توهین کردهاند و در نهایت جامعه را چندپاره کردهاند.
این چندپارهشدن در موقعیتهای مختلف نمایان شده و شاید به همین دلیل، همدلی جمعی امروز تعجببرانگیز به نظر میرسد. بااینحال، واقعیت این است که جامعه ایران در برابر منافع ملی و آنچه «ایران» مینامد، متحد و همدل است و هر آسیبی در گوشهای از این سرزمین، برایش دردناک است و اینگونه حوادث نیز این حقیقت را بیشازپیش آشکار میکنند. همدردی جمعی، نشانهای امیدبخش از همبستگی در جامعه ایران است. کاش دور نباشد روزی که این جامعه یک «شادی جمعی» را هم تجربه کند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 29,آوریل,2025